Εκλογές στην Αλβανία: Νίκη του φυλακισμένου Μπελέρη στη Χειμάρρα – Δείτε βίντεο με τους πανηγυρισμούς των ομογενών

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης. Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας. Ο Μπελέρης αναδείχθηκε τελικά νικητής με 50,12%, ενώ ο αντίπαλός του, Γκιόργκι Γκόρο, έφτασε στο 49.88%.  Η διαφορά τους ήταν μόλις 19 ψήφοι. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς που βρίσκονταν έξω από το σημείο της καταμέτρησης πανηγύρισαν έξαλλα αυτή την επικράτηση. Η εκλογική διαδικασία εξελισσόταν σε θρίλερ με τη διαφορά εντελώς οριακή ανάμεσα σε Μπελέρη και Γκόρο, ωστόσο ο πρώτος διατηρούσε ελαφρύ προβάδισμα.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhimara1%2Fvideos%2F1429694707784659%2F&show_text=false&width=267&t=0

Το μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή: 

Νωρίτερα, μέσα από τη φυλακή όπου βρίσκεται κρατούμενος, ο Μπελέρης μεταξύ άλλων έστειλε το εξής μήνυμα: «Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαΐου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!».

Οι νικητές στους δήμους Φοινίκης και Δρόπολης:

Στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 τοις εκατό των ψήφων έναντι 29 τοις εκατό αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80 τοις εκατό των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημητράκης Τόλης.

Πηγή φωτογραφιών: ertnews

Σχετικά